»

Dethleffs Campers

Dethleffs Campers

Dethleffs Campers

Dethleffs Campers… Hier vind je alles wat je weten moet.

Dethleffs Campers

Dethleffs Camper Globe S

Ga je met kinderen op vakantie, dan weet je waar het echt op aan komt. Om te beginnen veel bergruimte natuurlijk, en een stabiel en onderhoudsvriendelijke inrichting en natuurlijk een keuken waar je snel een maaltijdje kan bereiden. Dethleffs Campers zijn daar allemaal in voorzien en hebben daarnaast een indeling welke geheel familievriendelijk is. Zelfs voorzien met een bijpassende kinderkamer en stevige stapelbedden welke tot 100 kg belast kunnen worden. Bij de meeste modellen kan er desgewenst ook nog een derde stapelbed worden ingebouwd. Ook gezinnen welke uit slechts twee personen bestaan zullen enthousiast zijn over de Dethleffs Campers. De Dethleffs Campers combineren comfort en veiligheid met een nieuw en fris interieur.

Kwaliteit

Ook op het gebied van kwaliteit weten de Dethleffs te overtuigen. Alle scharnieren zijn massief en van goede kwaliteit waardoor de kleppen ver open kunnen en veilig gesloten worden gehouden. Zelfs de verduisteringsrolgordijnen zijn van een dusdanige kwaliteit dat ze een bijzonder lange levensduur hebben. De gasflessen staan in een speciale kast op een uitermate stabiele geribbelde bodem. Aan alles is gedacht. Dethleffs Campers bogen op een lange en traditierijke geschiedenis met vele branche vernieuwende innovaties, wat al in 1832 zijn oorsprong vindt. Dethleffs Campers zijn van hoogwaardige kwaliteit welke vanaf het eerste uur volledig in Duitsland worden geproduceerd en kan dan ook bogen op de “Deutsche Gründlichkeit”.

Dethleffs – een vriend van de familie

Het motto van Dethleffs is dat de mens centraal staat, hetgeen zich ook uit in bovenstaande slogan. In ieder fase van het productieproces van een Dethleff Camper staat dit dan ook voorop, zowel in de ontwikkeling, in de productie en uiteraard ook bij de dealers.

Geschiedenis

Alles begon in het jaar 1832. Toen werd Dethleffs KG opgericht met de productie van zwepen en later ook ski stokken.  In 1931 bouwde Arist Dethleffs de eerste zogenaamde “woonauto” van Duitsland. In de jaren daarop worden de eerste caravans op bestelling gebouwd, toen nog vanuit een houten schuur. In 1936 zijn er al 6 mensen werkzaam op de afdeling “Dethleffs Wohnautobau”. De verkoop van de “Wohnauto” neemt een vlucht en in 1956 wordt begonnen met serieproductie. Dethleffs Campers kreeg ook toen al vele internationale onderscheidingen voor zowel de constructie als voor de kwaliteit. Vanaf 1961 wordt de productie geconcentreerd op slechts één model: de “CAMPER”.

Succesvolste modellen

Het modellenprogramma wordt op basis hiervan uitgebreid en in 1971 zijn de succesvolste modellen de CAMPER, TOURIST, COMFORT en GLOBETROTTER. In 1973 wordt er in de stad Isny een nieuwe fabriek gebouwd van maar liefst 12.000 m², waarin in 1976 zelfs 4.700 caravans worden gebouwd.

In 1983 bouwt Dethleffs haar eerste kampeerauto, de PIRAT, en is daarmee een ware pionier. Vanaf 1993 beschikt Dethleffs Campers over een montagehal van ruim 6.200 m².

In 1999 geeft Dethleffs met het topmodel ARIST en de design studio AERO STUDIO de design trend voor de komende eeuw aan. Tevens introduceert Dethleffs Campers met de Espirit A 7870 de eerste 3-assige kampeerauto van meer dan 8 meter. Op het gebied van design en functie zet de Premium Class nieuwe maatstaven.

Bekijk hier de tweedehands Dethleffs campers: http://tweedehandscampers.net/article/dethleffs-campers/

Winter kamperen

De deskundigheid op het gebied van winter kamperen wordt in 2002 verder uitgebouwd, waardoor Dethleffs Campers in Scandinavië op het gebied van kampeerauto’s al jaren de nummer 1 is. Het grootste modelprogramma uit de Dethleffs Campers geschiedenis wordt in 2005 voorgesteld, waarbij het hoogtepunt de TOURIST LIGHT is, een echte lichtgewicht door het gebruik van lichtgewicht materialen. Wilt u meer informatie over deze camper? Neemt u gerust contact op

Dethleffs Campers